4 jan. 2011

Förpackningstisdag – premiär!



Jag saknar redan förpackningsjulkalendern lite, så vad sägs om förpackningstisdagar? Veckans tråkigaste dag behöver muntras upp!

Det blir premiär idag med fina franska flaskor, alla fotade i somras. Nedan spunnet socker, som barbe à papa betyder, på butelj.
(Eller är det pappsens skägg, i vätskeform, om vi direktöversätter? Nä, blä.)

Och längst ner, en helgalen etikett på pet-flaska med blodrött innehåll. Giftigt och sockrigt på samma gång, precis som min systerson vill ha det.



This is the premiere of Packaging Tuesdays (because I'm already missing the advent calendar). The most boring day of the week needs cheering up!
// These were all shot in France this summer. Bottled barbe à papa, meaning cotton candy, is something I did not dare to try. And how about the crazy label with "the Aristocrat" on a bottle with blood red contents. Toxic and sugary at the same time, just the way my 11-year-old nephew likes it.

3 kommentarer:

  1. tjoho! smakar sött i min mun :)

    SvaraRadera
  2. Åh, wunderbaum! Jag ser mycket fram emot "tisdagarna med Magda"!

    Och inte visste jag att barbapappa inspirerades av sockervadd. Eller läser jag bara in för mycket i namnet nu? :)

    SvaraRadera
  3. Pippilotta: Så sött så tungan krullar sig! ;)

    Mia: du har så rätt! Googles översättning av franska Wikipédia:

    Annette Tison and Talus Taylor, Barbapapa were invented in Paris in 1970. While they were walking in the Jardin du Luxembourg, Talus Taylor heard a child ask his parents something called "Baa baa baa baa. " Not speaking French, he asks his wife Annette what it means. She explains that this is a treat called cotton candy.

    A little later in the restaurant, the couple begins to draw on the tablecloth a character inspired by the treat: a character pink and round. When it comes to giving it a name, "Barbapapa" naturally necessary.

    SvaraRadera