31 jan. 2011

En herrans massa tvDe senaste veckorna har inte mycket hänt. Inget värt att skriva om i alla fall. Mest bara en massa väntande. Inte minst på att vintern ska ta slut.

Vad gör man i januari/februari? Man kollar på tv.

Livsperspektiv och bilder är en dokumentär om Erik Kessels (en av holländska reklambyrån Kesselskramers grundare), hans sätt att tänka och hans fascination för bilder. Den gick på Kunskapskanalen och ligger ute på deras Play ett bra tag till, men se den nu! Skjut inte upp det. (Hoho, ordlek på bilden ovan.)


Såg ni första avsnittet av Sherlock igår? Det var spännande. Finfin nytolkning och en hommage till Jeremy Brett.


Sen såg jag att Downton Abbey snart börjar på SVT. Trailern de kör är urusel, men jag försäkrar – detta ska du inte missa. Som en ny Herrskap och tjänstefolk, fast lite roligare (och mycket skarpare). Jag köpte den på engelska Amazon innan jul och så hade vi det som julföljetong i mellandagarna. Mycket svårt att bara se ett avsnitt i taget. 12 februari börjar det.Och så vill jag slå ett slag till för Mary Queen of Shops. I lördags började TV8 reprisera första säsongen igen, där hon gör om klädbutiker. Just det avsnittet har inte kommit ut på TV8 Play än så länge, men det finns fortfarande avsnitt från säsong 3 kvar.


De två sista bilderna är från SVT och UK Fundraising.

What else is there to do in january and february but watch lots of television? Some favorites this season are Sherlock, Downton Abbey and Mary Queen of Shops.

3 kommentarer:

 1. Ska genast kolla in.
  Dina tv-ord är min tv-lag.

  SvaraRadera
 2. tack tack tack! jag hade börjat titta på filmen om Erik men blev avbruten (av något barn antagligen). Nu har jag roat mig hela filmen igenom och jag kan bara säga FANTASTISKT! tänker på alla foton mina släktingar tagit med udda kompositioner, blir så glad att andra kan vara lika nördigt intresserade av bilder som jag, fast Erik leder med hästlängder. Han är numer min Bildguru nr 1! tack igen.

  SvaraRadera
 3. Rebecka: Hehe. Men vilken komplimang!

  Pippilotta: Kul! Jag hoppades att du skulle gilla det! :)

  SvaraRadera