18 december.
Tolv små kex i en liten ask från Frankrike. De hade en svag smak av lättbränd knäck. Inte dumt, inte dumt alls.
På tal om det, nu är det mindre än en vecka kvar till julafton! Blir det nån knäck i år? Och hur blir den? Hård som granit eller mjuk så att den inte lossnar från pappret? Om någon har tips på hur man får till den perfekta knäcken så lyssnar jag med stora öron.
Dec 18. Twelve small biscuits from France that had a slight taste of burnt toffee. But not in a bad way, not at all. // For christmas in Sweden, we always make a certain type of toffee called knäck. It's pretty – let's image google it.
Tolv små kex i en liten ask från Frankrike. De hade en svag smak av lättbränd knäck. Inte dumt, inte dumt alls.
På tal om det, nu är det mindre än en vecka kvar till julafton! Blir det nån knäck i år? Och hur blir den? Hård som granit eller mjuk så att den inte lossnar från pappret? Om någon har tips på hur man får till den perfekta knäcken så lyssnar jag med stora öron.
Dec 18. Twelve small biscuits from France that had a slight taste of burnt toffee. But not in a bad way, not at all. // For christmas in Sweden, we always make a certain type of toffee called knäck. It's pretty – let's image google it.
Jag fuskar och gör knäck i micron. Men det är lite som ett lotteri det där med vilken konsistens den får, haha!
SvaraRaderadet där med knäck alltså, det är riktigt lurigt. I micron går det ju snabbt iaf:), själv har jag fuskat riktigt ordentligt idag och satt ihop pepparkakshusen med limpistol! det gör ju så satans ont att bränna sig på socker:)
SvaraRaderaStrunta i knäcken och satsa på kolan. Herr P och jag har gjort en som heter "Farmors saltkola", vilken var både lätt att göra och äta. Receptet fås öga mot öga på vår nästa Fröken-gathering.
SvaraRadera